perjantai 21. helmikuuta 2014

Cake pops - kakkutikkarit


Ystävänpäivän aikaan päätin kokeilla kakkutikkareiden tekemistä.  Olin jonkin verran netistä lukenut näiden teosta ja saanut kuvan, jonka perusteella näiden tekeminen olisi hyvin helppoa. Näin ei kuitenkaan itseni kohdalla ollut. Monesti keittiössä touhutessani saatan mennä vähän paniikkiin enkä välttämättä mieti kaikkia tekemisiäni järjellä  :D Näiden kakkutikkareiden tekeminen oli suoraan sanottuna melkoinen farssi, mutta siitä lisää postauksen lopussa. 

Hyödynsin itse tätä ohjetta, jota sovelsin vähän itselleni sopivaksi. 

Taikina
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
70 g voita
1 kananmuna

Paistamisen jälkeen
n. 100 g tuorejuustoa (makuja esimerkiksi vanilja, marabou, appelsiini)

Kuorrutus
sulatettua suklaata

Koristelu
nonparelleja


1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. 
2. Sulata seuraavaksi voi ja lisää se kananmunan kanssa taikinaan. 
3. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia. 
5. Murenna paistunut taikina kulhoon niin pieniksi murusiksi, kuin mahdollista. Vatkaa sekaan nyt maustettu tuorejuusto. Lisää juustoa vähitellen, kunnes taikina on jäykkää ja irtoaa kulhon reunoista. 
6. Pyöritä taikinasta palloja ja laita jääkaappiin viilenemään.
7. Sulata suklaa. Itse käytin sulattamiseen fondue-pannua, jossa suklaa pysyy kätevästi sulana dippailun ajan.
8. Laita tikkaritikku palloon ja kasta pallo suklaaseen. Koristele sitten pallo haluamallasi tavalla.
9. Laita tikkarit jääkaappiin jäähtymään.




Jotta te välttyisitte kokemaltani katastrofilta keittiössä, tässä muutamia vinkkejä!

Älä syö liikaa raakaa taikinaa. Älä myöskään paistettua taikinaa. Kipeällä mahalla näiden tekeminen on entistä hankalampaa.
Kuorruttaessasi kakkutikkareita älä kuvittele, että kuorruttaminen muuttuu helpommaksi, mikäli ohennat suklaata maidolla. Lopputuloksena suklaa on niin löysää, ettei se tartu palloon. 
Älä laita kakkutikkareita jääkaapin oveen jäähtymään. Kun avaat jääkaapin oven, saattaa muutama pallo läsähtää saman tien lattialle, kuten itselläni kävi. 
Älä myöskään tee taikinasta missään nimessä liian löysää. Mikäli näin teet, eivät pallot pysy tikun päässä. 
Koristellessasi palloja älä mene paniikkiin. Tämä ei ole niin vakavaa. 



Omista kakkutikkareistani ei tullut kyllä kovin kauniita, mutta katsotaan jos ensi kerralla onnistuisin paremmin :)

P.s. Tikkarin tikkuja ostin itse Prismasta. Löytyy leivontajuttujen läheltä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti