perjantai 5. syyskuuta 2014

Suussasulava porkkanakakku

Kesällä juhlittiin ystävämme valmistumista ja juhlien kunniaksi leivoin porkkanakakun. Törmäsin kakun kuvaan koneella ja muistin etten ole sitä vielä tänne jakanut :)

Pohja
 4 kpl kananmunaa
3,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl porkkanaa
1,5 dl voita

Kuorrutus
400 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g maitorahkaa
sulkaarouhetta
hasselpähkinärouhetta

Ohje
Raasta porkkanat
Vispaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään
Lisää vaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet sekä sulatettu voi
Paista kakkuvuoassa alimmalla tasolla 190 asteessa noin 45 minuuttia
Kumoa kakku vuoasta vasta kun se on kokonaan jäähtynyt
Levitä kuorrutukseen tarvittavat aineet keskenään lukuunottamatta suklaa- ja hasselpähkinärouhetta
Levitä kuorrutus kakun päälle
Koristele suklaa- ja hasselpähkinärouheella

Nauti!


Ylläolevalla ohjeella kuorrutusta tulee aika paljon. Jos et siis ole runsaan kuorrutuksen ystävä niin tee vähän pienempi satsi :) 

Nyt minä jatkan tästä kakusta haaveilua!

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku, porkkanakakku on yksi mun lemppareista. Ja siinä ehdottomasti pitääkin olla reilusti kuorrutetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jep! Kuorrutetta ei koskaan voi olla liikaa :D

      Poista