perjantai 24. lokakuuta 2014

Maukas suolainen piirakka


Pitkästä aikaa ruokaohjetta täällä blogissa! 
Ohjeen pohjan tekemiseen katsoin Ruokasurffausta-blogista ja täytteet sävelsin omasta päästä. 

Pohja
150 g oikeaa voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl vettä

Laita kulhoon voi, suola ja vehnäjauhot ja nypi tasaiseksi taikinaksi. 
Lisää vielä vesi ja vaivaa taikinaa, jonka jälkeen
levitä taikina sormin piirakkapohjaan.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista pelkkää pohjaa uunin alatasolla ensin n. 10 minuuttia. 

Täyte
paistettua jauhelihaa, jossa seassa sipulia
kinkkua
tonnikalaa
tomaattia
juustoa

Munamaito
3 munaa
2 dl maitoa
mausteita oman maun mukaan

Lisää täytteitä pohjan päälle haluamasi määrä haluamassasi järjestyksessä. Liian paljon ei täytteitä kannata laittaa, sillä silloin ne eivät paistu kunnolla ja pohja voi jäädä raa'aksi. 
Kaada lopuksi vielä täytteiden päälle munamaito.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes täytteet ovat ottaneet vähän väriä.
Juusto kannattaa lisätä piirakan päälle vasta juuri ennen kuin otat piirakan pois uunista. 




Tällä hetkellä ainakin täällä Oulussa on aivan järkyttävä keli, joten nyt saa hyvällä omallatunnolla olla sisällä ja nautiskella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti